..

Liitu Lagedi liikuvuse eksperimendiga!

 

Kas Lagedil on võimalik elada autovabamat elu? Millistel tingimustel oleks autovabam elu võimalik? Millised erinevaid liikumisviise saaksid oma igapäevaelus kasutada? 

Kutsume Sind osalema Lagedi liikuvuse eksperimendis, mille eesmärk on müksata Lagedi kogukonda liikuma rohkem aktiivselt ja ühistranspordiga. Tule osalema üksinda, kaaslasega, sõpradega või kogu perega.  

Registreeri oma osalemine siin: https://carinpt.eu/lagedi-eksperiment/ 

Miks peaksid Sina eksperimendis osalema? 

Eksperimendis osalemisega saad katsetada erinevaid liikumisviise ning seeläbi panustada nii oma elukoha kestlikku arendamisesse kui ka teadustöösse. Läbi eksperimendi kogemuse saad aidata seada eesmärke nii Lagedi Üldplaneeringusse kui ka Rae valla liikuvuskavva. Eksperimenti rahastab Eesti Teadusagentuur.   

Selleks, et eksperimendis osalemine oleks Sulle meeldiv ja mugav, pakume Sulle võimalust kasutada tasuta ühistransporti (Tallinnas ja linna lähipiirkonnas, sh rongi). Lisaks pakume vastavalt Sinu soovidele Bolti või Tuule äpi krediiti tõukeratta ja elektriratta kasutamiseks. Ühistranspordi tasuta pilet kehtib alates eksperimendi teisest nädalast 30 päeva.  

Aktiivsematele osalejatele jagame auhindu. Auhindadeks on Elroni sõidukaardid, Bolt äpi krediit ja Ülemiste keskuse kinkekaardid.  

Mida pead tegema, et eksperimendis osaleda? 

Eksperiment kestab kokku 3 nädalat: 

  • Eksperimendi esimesel nädalal palume Sul liikuda tavapäraselt. Palume Sul telefonis aktiveerida Dottyland äpp, mis jälgib automaatselt, millega ja kuhu te liigute.  
  • Eksperimendi teisel ja kolmandal nädalal palume Sul liikuda rohkem rongiga, bussiga, rattaga, tõukerattaga või muul viisil ja võimalusel vähem isikliku sõiduautoga.  

Eksperiment viiakse läbi Dottyland äpiga. Anonüümne äpp jälgib taustal, kuhu ja millega Sa  liigud. Sinu ülesanne on aeg-ajalt äpi logitud liikumisviise kinnitada ning vajadusel oma liikumisviisi lihtsa vajutusega korrigeerida.  

Lisaks ootame, et jagaksid läbi äpi oma kogemust. Mis mõjutas Sinu liikumisviisi valikut? Mis võiks olla rongiga, bussiga, rattaga, jalgsi liikumisel paremini? Mis oli Sinu jaoks üllatav? 

Äpp on kasutatav nii iOS kui Android telefonidega.  

Kas oled valmis väljakutse vastu võtma?  

Kui jah, siis palun täida lühike ankeet, kus uurime Sinu tänaste liikumisharjumuste kohta. Lisaks palume Sul jagada oma kontaktinfot, et saaksime Sinuga osalemise tarvis ühendust võtta.  

Palun jaga seda üleskutset ka oma pere, sõprade, lähedaste ja töökaaslastega, kuna koos on osalemine veelgi toredam.  

Palun registreeri oma huvi hiljemalt 8.maiks.  

Osalejate arv on piiratud. Suurema huvi korral kaasame võimalikult mitmekesise osalejaskonna.  

Eksperiment algab 13. mail 

Eksperiment viiakse läbi teadustöö eesmärgil, mida rahastab Eesti Teadusagentuur (TRU21229). Lisaks annate eksperimendis osalemisega oma panuse Lagedi Üldplaneeringu ja Rae valla liikuvuskava eesmärkide ja tegevuskava kujundamisesse.  

Lisainfo: Õnne Kask (onne.kask@tlu.ee), Tauri Tuvikene (tauri.tuvikene@tlu.ee) 

Lisa kommentaar